Bergen & Fotografie in het Machtige Stubaital

Duration

4 Days 3 Nights

Country

Austria

Maximum Traveller

7

Min Pax

1

Bergen & Fotografie in het Machtige Stubaital

Wil jij jouw passie voor fotografie combineren met avontuurlijke wandeltochten in de bergen? Dan nodig ik je uit voor mijn berg & fotografiereis in Oostenrijk. Vanuit een prachtige berghut hoog gelegen op de berg heb je een prachtig uitzicht over de bergen en de opkomende zon… een beter begin van de dag kan bijna niet. Na een heerlijk ontbijt is het tijd om op pad te gaan. Gewapend met een camera in de hand, ontdekken we al wandelend de mooiste plekken van de regio. Dat niet alleen, je leert ook alles over fotografie in de bergen: van de belichtingsdriehoek tot lichtinval en lensfilters. WAUW, wat is het hier mooi. Met je camera schiet je adembenemend na adembenemend uitzicht. Na de hike keren we terug naar de berghut voor een warme maaltijd. Maar we zijn nog niet klaar voor vandaag! In de avond gaan we samen onze foto’s bewerken in Lightroom, zodat ze meteen ‘fotoboek ready’ zijn. Met mooie herinneringen en mooie foto’s kruip je voldaan je bed in. 

Fotografie in de bergen

Fotografie in de bergen is niet zo makkelijk als het lijkt. De grootse, indrukwekkende berglandschappen laten zich maar zelden goed vastleggen. Het beeld komt lang niet overeen met de werkelijkheid. Herkenbaar? Ontzettend zonde natuurlijk, want je wil jouw herinneringen graag op een onvergetelijke manier vastleggen. 

Daar gaan we verandering in brengen. Tijdens de berg & fotografiereis leer je hoe ik mijn professionele foto’s schiet: van landschappen tot spontane portretten. We gaan onder andere spelen met de belichtingsdriehoek, lichtinval en lensfilters. 

Voor wie is deze fotoreis? 

Deze reis is geschikt voor iedereen die graag meer wil leren over het maken van natuurfoto’s in de bergen. En dan bedoel ik niet met je smartphone, maar met een professionele camera. Daarnaast dien je een goede gezondheid te hebben, waarbij je zonder problemen een bergwandeling tussen de 7-15 km kunt maken.

Camera set-up die wordt aangeraden:

 • Camera body
 • Prime lens (bijv. 50 mm 1.8)
 • Lens met een relatief grote hoek voor landschappen

Wat gaan de doen?

Tijdens de berg & fotografiereis verblijven we in een fijne berghut. Vanuit hier maken we elke dag een avontuurlijke bergwandeling van 7-15 km. Overdag leer je alles over fotografie in de bergen, ’s avonds neem ik je mee in het editproces.

De berghut ligt op 1800 meter zodat we van prachtige zons op en ondergangen kunnen genieten! Je slaapt op een basic tweepersoons kamer en de badkamer is gedeeld met de rest van de mensen in de hut. Let op! We slapen in een echte berghut 🏔️! Deze berghut is in de buurt van de Achensee dus als je er nog wat dagen bij aan wil plakken, dan kun je genieten van de prachtige Achensee.

Jouw bergwandelgids en fotograaf 

Ga je met mij op reis, dan schrijf je je in voor één groot avontuur met een jonge, enthousiaste bergwandelgids. In de bergen ervaar ik elke keer weer hoe machtig en mooi en de natuur is. ‘Wat een rust, wat een opwinding, ik leef!’. Elke ochtend spring ik met plezier uit bed om dit geweldige gevoel te mogen delen met anderen. 

Voeg daar fotografie aan toe en je hebt een totaal pakket. Ik heb jarenlange ervaring met familie, bruids- en adventure fotografie. Het is dan ook niet gek dat ik altijd met een camera op pad ga. Je vindt me regelmatig in de bosjes, op de grond of achter een rots: alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

Nicky is gedurende de dag aanwezig, maar ze slaapt niet in hetzelfde hotel.

Fotostijl 

Mijn fotostijl is te omschrijven als ‘happy moody’. Ik neem jou volledig mee in deze stijl: van de basis bewerkingen in Lightroom, tot lokale bewerkingen en mijn unieke workflow. Daarnaast ontvang je mijn persoonlijke presets, zodat je jouw foto’s in dezelfde stijl kunt bewerken.  

Inhoud fotografie

Inhoud fotografie

Wil jij jouw passie voor fotografie combineren met avontuurlijke wandeltochten in de bergen? Dan nodig ik je uit voor mijn berg & fotografiereis in Oostenrijk. Thema's die we coveren:

 • belichtingsdriehoek (ISO / sluitertijd / diafragma )
 • hoe werkt je op een creatieve manier met licht
 • fotograferen zonder te poseren
 • hoe maak je foto's die er 'professioneel' uit zien. Van mijn foto's wordt vaak gezegd dat ze direct in een sportmagazine kunnen, hoe doe ik dit?
 • less = more principe
 • hoe werken lensfilters
 • hoe leg je een outdoor avontuur op een voor jou comfortabele manier vast en hoe zorg je ervoor dat je niet alleen maar de omgeving door de lens ziet

 

Bewerking van de foto's

 • Importeren van filters (presets) in Lightroom (je krijgt de mijne gratis)
 • Basis bewerkingen in Lightroom
 • Lokale bewerkingen in de foto
 • Hoe laat ik mijn foto 'poppen'
 • Workflow, de meeste van mijn foto's heb ik in 2 minuten bewerkt, hoe? Dat ga ik je leren!

Gallery

Reis plan

Cost Info

FAQ

Zwaarte tocht

Selecteer de datum

from €695.00

 • May 12
 • Beschikbaar voor boeking
 • Enkel beschikbaar ter aanvraag
 • Niet beschikbaar
Per persoon
€695.00 €695.00 Per Per persoon
 • €19.00
 • €75.00
Total Price€789.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions