About

Play Video

Welcome There!

Bergwandelgids Nicky Brouwer – She Feels Alive in the Mountains

Hey hallo! Ik ben Nicky Brouwer, 28 jaar, bergwandelgids, avonturier en eeuwige optimist. Ik woon in Oostenrijk en ben bergwandelgids geworden omdat ik mijn liefde voor de bergen graag aan andere mensen wil doorgeven. In de bergen ben ik een blij ei. Hier vertel ik je alles over mijn passies, achtergrond en ervaringen.

 

Achtergrond en opleiding

Jeugd en sport

Ik ben geboren in Heeten, een klein boerendorp in Overijssel. Als kind was ik altijd al avontuurlijk. Je vond me buiten in een zelfgemaakte hut of bovenin een boom. Kleerscheuren of modder? Dat maakte mij helemaal niks uit. Later draaide mijn hele leven om volleybal, dat ik op een hoog niveau speelde. Het is dan ook niet gek dat ik uiteindelijk ging studeren aan de Academie Lichamelijke Opvoeding.

Werk als gymdocent

Na mijn studie ging ik aan de slag als gymdocent op een basisschool. Ik vond het heerlijk om met die actieve kinderen te werken, maar toch begon het me na een tijdje te kriebelen. Ik miste de uitdaging en afwisseling, dus besloot ik de master sport- en beweeginnovatie te volgen.

Liefde voor de bergen

Ondertussen greep ik tijdens mijn vakanties iedere mogelijkheid aan om de bergen in te trekken. Vanaf jongs af aan kwam ik hier al met mijn ouders en door de jaren heen werd mijn liefde hiervoor alleen maar groter. In de bergen kan ik mezelf gronden en voel ik mij het meest alive.

Ommezwaai naar bergwandelgids

Alpinisme cursus en bergbeklimmingen

In 2020 volgde ik een alpinisme cursus en beklom ik mijn eerst 3500+ berg. Het berg beklim virus had mij flink te pakken! Langzamerhand ontstond het idee om berg- en wandelgids te worden in Oostenrijk – mijn favoriete bergland. Zo gezegd zo gedaan: niet lang hierna behaalde ik mijn berg- en wandel kwalificatie.

She Feels Alive in the Mountains

Sinds 2022 gids ik met veel plezier groepsreizen in de bergen. Er is voor mij niks mooier dan mijn passie en liefde voor de bergen te delen met anderen. Dat is wat ik doe met She Feels Alive In The Mountains. Ga jij mee op avontuur?

Nicky als bergwandelgids

Avontuur en enthousiasme

Ga je met mij op reis, dan schrijf je je in voor een groot avontuur met een jonge, enthousiaste bergwandelgids. In de bergen ervaar ik elke keer weer hoe machtig en mooi en de natuur is. ‘ _Wat een rust, wat een opwinding, ik leef! ‘. _Elke ochtend spring ik met plezier uit bed om dit geweldige gevoel te mogen delen met anderen.

Passie voor fotografie

Naast dat ik helemaal gek ben op de bergen, heb ik een passie voor fotografie. Tijdens de hikes vind je me regelmatig – gewapend met camera – in de bosjes, op de grond of achter een rots. Alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Meteen een leuke herinnering voor jou als deelnemer. Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

Wist je dat Nicky…

Yogadocent

Gecertificeerd yogadocent is? Nadat ze over haar ‘yogaweerstand’ heen was, volgde ze de yoga teacher training in Haarlem en Nepal. Met haar nuchtere karakter weet ze zelfs yoga-twijfelaars te laten genieten van yoga en klankschalensessies.

In Innsbruck woont

Sinds september 2022 woont Nicky in het mooie Innsbruck, waar ze omringd is door bergen en inspiratie opdoet.

Cold water exposure fan

Fan is van cold water exposure? Tijdens een hike springt ze gerust een bergmeertje in om te genieten van de verfrissende ervaring.

Extreme sporten

In haar vrije tijd beklimt Nicky gletsjers of gaat trailrunnen. Geen sport is voor haar te extreem. De volgende op haar bucketlist? Paragliden!

Yoga met Nicky

Rust en ontspanning

Daar waar Nicky overdag – en in de bergen – energie voor 10 heeft, is ze tijdens de yoga-sessies de rust zelf. Dit laat toch wel perfect zien wat yoga met je kan doen. Het brengt je lichaam én hoofd tot rust.

Luisteren naar je lichaam

Onder begeleiding van Nicky’s rustige stem, volg je een serie aan stretchoefeningen. Dit, in combinatie met je ademhaling, is de ideale manier om te ontspannen na een dag vol fysieke inspanning. Het gaat er bij de yogasessies niet om hoe ‘diep’ je in een pose komt, maar dat je luistert naar je eigen lichaam. Je doet alleen dat wat voor jou prettig aanvoelt. Al snel merk je dat de buitenwereld om je heen verdwijnt en je meer in het hier-en-nu bent.

Durf te leven

Durf te leven het leven waar je altijd van gedroomd hebt. Ga vooruit en maak je dromen waar. Met She Feels Alive in the Mountains en bergwandelgids Nicky Brouwer aan je zijde, ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur in de prachtige bergwereld.

Do you want to know more or do you have a question?

Just send me a message on Instagram or Facebook!

Bergwandelgids Nicky Brouwer