Aloha! My name is Nicky and I’m a yoga teacher and a mountain hiking guide. The outdoors are my true passion and I love to share that passion with the world! In this little video I made I want to show you why I love yoga & hiking so much! Enjoy!

Play Video

Welcome There!

About She feels alive in the mountains

- WHO’S NICKY? -

Hee hallo! Ik ben Nicky, 28 jaar, berg- en wandelgids, avonturier en eeuwige optimist.

Ik ben geboren in Heeten, een klein boerendorp in Overijssel. Als kind was ik altijd al avontuurlijk, je vond me buiten in een zelfgemaakte hut of bovenin een boom. Kleerscheuren of modder? Dat maakte mij helemaal niks uit. Later draaide mijn hele leven om volleybal, dat ik op een hoog niveau speelde. Het is dan ook niet gek dat ik uiteindelijk ging studeren aan de Academie Lichamelijke Opvoeding.

Na mijn studie ging ik aan de slag als gymdocent op een basisschool. Ik vond het heerlijk om met die actieve kinderen te werken, maar toch begon het me na een tijdje te kriebelen. Ik miste de uitdaging en afwisseling, dus besloot ik de master sport- en beweeginnovatie te volgen.

Ondertussen greep ik tijdens mijn vakanties iedere mogelijkheid aan om de bergen in te trekken. Vanaf jongs af aan kwam ik hier al met mijn ouders en door de jaren heen werd mijn liefde hiervoor alleen maar groter. In de bergen kan ik mezelf gronden en voel ik mij het meest alive.

In 2020 volgde ik een alpinisme cursus en beklom ik mijn eerst 3500+ berg. Het berg beklim virus had mij flink te pakken! Langzamerhand ontstond het idee om berg- en wandelgids te worden in Oostenrijk – mijn favoriete bergland. Zo gezegd zo gedaan: niet lang hierna behaalde ik mijn berg- en wandel kwalificatie.

Sinds 2022 gids ik met veel plezier groepsreizen in de bergen. Er is voor mij niks mooier dan mijn passie en liefde voor de bergen te delen met anderen. Dat is wat ik doe met She Feels Alive In The Mountains. Ga jij mee op avontuur?

Nicky als bergwandelgids

Ga je met mij op reis, dan schrijf je je in voor één groot avontuur met een jonge, enthousiaste bergwandelgids. In de bergen ervaar ik elke keer weer hoe machtig en mooi en de natuur is. ‘Wat een rust, wat een opwinding, ik leef!’. Elke ochtend spring ik met plezier uit bed om dit geweldige gevoel te mogen delen met anderen.

Naast dat ik helemaal gek ben op de bergen, heb ik een passie voor fotografie. Tijdens de hikes vind je me regelmatig – gewapend met camera – in de bosjes, op de grond of achter een rots. Alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Meteen een leuke herinnering voor jou als deelnemer. Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

Wist je dat Nicky…

  • Gecertificeerd yogadocent is? Nadat ze over haar ‘yogaweerstand’ heen was, volgde ze de yoga teacher training in Haarlem én Nepal. Met haar nuchtere karakter weet ze zelfs yoga-twijfelaars te laten genieten van yoga en klankschalensessies.
  • Sinds september 2022 in het mooie Innsbruck woont.
  • Ontzettend veel inspiratie opdoet in de bergen. Oh, en als ze een idee in haar hoofd heeft, wil ze het ook direct uitvoeren. Hoezo enthousiast😉
  • Fan is van cold water exposure? Tijdens een hike springt ze gerust een bergmeertje in.
  • In haar vrije tijd gletsjers beklimt of gaat trailrunnen. Geen sport is voor haar te extreem.

Yoga met Nicky

Daar waar Nicky overdag – en in de bergen – energie voor 10 heeft, is ze tijdens de yoga-sessies de rust zelf. Dit laat toch wel perfect zien wat yoga met je kan doen. Het brengt je lichaam én hoofd tot rust.

Onder begeleiding van Nicky’s rustige stem, volg je een serie aan stretchoefeningen. Dit, in combinatie met je ademhaling, is de ideale manier om te ontspannen na een dag vol fysieke inspanning. Het gaat er bij de yogasessies niet om hoe ‘diep’ je in een pose komt, maar dat je luistert naar je eigen lichaam. Je doet alleen dat wat voor jou prettig aanvoelt. Al snel merk je dat de buitenwereld om je heen verdwijnt en je meer in het hier-en-nu bent.

Do you want to know more or do you have a question?

Just send me a message on Instagram or Facebook!

en_USEnglish