5 mooie bergwandelroutes in het prachtige Ratikon, Oostenrijk

Ratikon, gelegen in Vorarlberg, Oostenrijk, is een paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers. Het is misschien niet zo bekend als sommige andere berggebieden, maar het biedt een ongerepte natuurlijke schoonheid en een scala aan wandelmogelijkheden. De bergen van Ratikon staan bekend om hun ruige pieken, glinsterende meren en indrukwekkende watervallen. Dit is echt een plek waar je de drukte van het dagelijks leven achter je kunt laten en kunt genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Of je nu een ervaren bergbeklimmer bent of net begint met wandelen, er is voor elk wat wils in dit prachtige gebied. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak in en let’s go hiking!

1. Sulzfluh

De Sulzfluh is een van de mooiste bergen om te beklimmen als jij nog een beginnende wandelaar bent. Ja, je moet flink veel hoogtemeters overbruggen maar de wandeling is technisch niet zo zwaar. Let er wel op dat je optijd weg gaat zodat je voor het donker terug bent :)! 

2. Lunersee & Cavelljoch (Gafalljoch)

Een andere geweldige wandeling is de tocht naar het Gafalljoch, waar je een prachtig uitzicht hebt op zowel Zwitserland als de Lünersee. Deze wandeling begint bij het bergstation en gaat richting de rondwandeling Lünersee. Na ongeveer 30 minuten wandelen kom je aan bij het Gafalljoch, waar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Op een hoogte van 2.222 meter kun je hier even tot rust komen en genieten van de rust en schoonheid van de natuur om je heen. Je kunt er voor kiezen om nog door te lopen richting de ‘Zwitserse toren’ maar je kan ook weer terug wandelen :). 

3. Schesaplana - de Koningin van Ratikon

Een andere fantastische wandeling is de beklimming van de Schesaplana, de hoogste berg van Ratikon. Vanaf de Lünersee Bergstation wandel je langs de oever van het meer richting het westen, om vervolgens omhoog te gaan naar de Totalphütte en het Schesaplanasattel. Vanaf daar is het slechts een korte klim naar de top van de Schesaplana op 2.965 meter. Op de top kun je genieten van een adembenemend 360° bergpanorama en het gevoel hebben dat je letterlijk op de grens staat, aangezien de staatsgrens tussen Vorarlberg en Zwitserland direct over de bergtop loopt.

Let op! Zeer pittige wandeling die over ‘moeilijke’ bergpaden gaat. In Vorarlberg worden de moeilijkste routes aangeduid met blauw! Niet met zwart zoals in Tirol. 

4. Lunchen op de Carschina Hütte

De Carschina Hutte is een hut van vroeger, hier komt s’avonds het eten nog op tafel in grote pannen en dat zie je ook aan de hut. Voor mij is dit een van de mooiste hutten van de alpen met een prachtig uitzicht! 

De wandeling gaat ook door heel divers gebied ens tart bij de Lindauer Hutte. 

5. Rondom de Zimba

Ze Zimba is de ‘Matterhorn’ van Vorarlberg. Met zijn spitse punt en markante vorm is het een pracht berg om te aanschouwen. Deze wandeling is pittig en leid je naar een top in de buurt van de Zimba. De Zimba zelf is enkel te beklimmen als je ook klimvaardigheden hebt. 

Wil jij dit gebied ook graag ontdekken maar liever niet alleen? Ik organiseer mijn beginners huttentocht in dit prachtige gebied! Klik op de onderstaande tocht om daar meer over te lezen. 

Huttentocht Rätikon (beginnerstocht) NIEUWE DATUM!

Leave a comment