1/3 Reisverhaal Tom Boerman – Into the wild adventures

Stap in de wildernis van Nieuw-Zeeland met de Te Araroa trail, een 3000 km lang avontuur dwars door de natuur. Meet Tom, Tom loopt niet alleen de Te Araroa trail maar is op 8 mei 2021 vertrokken uit Nederland om de wereld rond te lopen, te voet….

Met zijn inspirerende verhalen en foto’s deelt hij de schoonheid van de wereld en de uitdagingen die hij onderweg tegenkomt. Lees verder om een persoonlijk inkijkje te krijgen in zijn leven en kom  meer te weten over over deze avontuurlijke en inspirerende man! Dit is reisverhaal nummer één van de drie prachtige verhalen.

Met een ferme ruk trok ze de krakkemikkige deur van de oude berghut open. Een frisse bries nam onmiddellijk bezit van de kleine ruimte maar het leek niemand te deren. “Dit moeten jullie zien” zei ze.

Eerder die dag begon nog wel zo vredig. Als tjilpende vogeltjes garant zouden staan voor een voorjaarsgevoel dan zou dit weleens zo’n dag kunnen worden. Stommelend kroop ik uit mijn tent die nog na glinsterende van de ochtenddauw. Het deerde niet en met een ferme ruk ontdeed ik hem van de grootste druppels. De rest zou wel drogen hoog opgebonden op mijn backpack. Ontbijt liet zoals gewoonlijk weer eens niet te wensen over: wraps met pindakaas. Hoe droog wilt u het hebben. Tja, een eitje bakken zit er nu eenmaal niet in hier in de Nieuw-Zeelandse wildernis.

De wereld rondlopen is vaak eenzaam en alleen. En als het dat niet is dan word ik vaak overspoeld met aandacht en adrenaline. Maar niet in Nieuw-Zeeland. Hier loop ik de Te Araroa trail, 3000km dwars door de wildernis. En vergeet het; je bent niet de enige. En zo komt het dat andere mij vergezellen. Voor hun het avontuur van hun leven voor ongeveer vijf maanden, voor mij slechts een etappe in iets wat misschien wel tien jaar gaat duren. Maar met een gemeenschappelijk doel. Geen nieuws, zo min mogelijk op je telefoon en oneindig kilometers malen door een overweldigend landschap. Het leven kan slechter.

Uren stampen we de kilometers weg. Door de zo karakteristieke groene glooiende heuvels met een zwoele voorjaarszon recht in onze bek. En toch hangt er iets in de lucht. Onze lunch is nog niet half binnen als de eerste donderwolken al overdrijven. Het is hier niet voor niets “vier seizoenen in een dag.” Ongerust pakken we snel onze spullen om een veilig heenkomen te zoeken. Aimy spot een kleine hut op de kaart op een schamele drie kilometer en het besluit is snel genomen. Gas erop!

 

Nou dat ging nooit niet lukken nee. Compleet maar dan ook compleet verzopen struikelen we een goed half uur later de kleine berghut binnen. Matrassen liggen als mikado over elkaar maar wat deert het. Veel reserve kleding is er niet dus zo hangt er al snel een bont gezelschap hikers in hun ondergoed of thermo kleding rond de ijzeren haard. Urenlang spelen we kaart, kletsen we en proberen we zo goed en zo kwaad als het gaat onze kleren te drogen. Ja dat stinkt, geloof mij! Alsof ze een nest hitsige bavianen leeg getrokken hebben.

De schemering valt, de laatste noedels met tonijn zijn verwerkt als Anne een niet te vermijden bezoekt breng aan de zogenaamde “long drop” toilet. Tot zover de rust.

Met een ruk trekt ze de oude deur nog net niet uit z’n sponningen. “Dit moeten jullie zien” zegt ze. Avondrood, nee oranjerood of is het nu paars. “Ach kom gewoon, dit slaat alles”

En zo staan we een paar minuten later gebroederlijk met de armen om elkaar gedrieën te genieten van een ongekend schouwspel! Gesproken wordt er niet, genoten des te meer! Wat kan de natuur toch verstommen, verbazen en zoveel meer. Zonder overdrijven durft ik te zeggen dat dit een van de mooiste zonsondergangen ooit was. Een dag met vele gezichten, och het leven is zo mooi in de bergen. Als je het maar ziet, en vooral… voelt!

Hé daar, avonturier! Ben je klaar om op de reis van je leven te gaan en de verbluffende schoonheid van de Alpen te verkennen? Zoek niet verder want je kan met Tom & Nicky mee! Onze bergwandelingen bieden je een onvergetelijke ervaring! Onze reizen zijn authentiek en laten je achter met herinneringen om voor altijd te koesteren. Ga met ons mee en ontmoet gelijkgestemde avonturiers met dezelfde passie voor natuur en wandelen. Je zult niet alleen genieten van de schilderachtige uitzichten, maar ook de kans hebben om geïnspireerd te worden door de verhalen van onze doorgewinterde avonturier Tom en bergwandelgids Nicky. Wij geven je een gezellige en persoonlijke ervaring met een vleugje spanning en enthousiasme! Dus, waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en begin aan een avontuur dat je ademloos achterlaat!

Leave a comment