Gear review – Revolution Race Summit Core Tights &

As bergwandelgids ben ik altijd op zoek naar de beste uitrusting voor mijn avonturen in de buitenlucht. Onlangs heb ik de Revolution Race Summit Core Tights & Cyclone jacket toegestuurd gekregen en in deze blog deel ik mijn eerlijke review van deze hiking gear en vertel ik je of het de moeite waard is om aan te schaffen.

Revolution Race is een Scandinavisch merk voor outdoor kleding. Of je nou gaat wandelen, klimmen, kamperen of gewoon lekker buiten wil spelen, Revolution Race heeft van alles. Je hebt dit merk vast al bij vele outdoor experts langs zien komen omdat Revolution Race graag samenwerkt met outdoor ondernemers. Wat ik er interessant aan vind is dat Revolution Race niet te koop is in de winkels en daardoor de producten voor een scherpere prijs kan aanbieden. Want wie wil dat nu niet? Goede kwaliteit voor een scherpe prijs? 🙂

Table of Contents

Summit Core Tights Dames Black

De Revolution Race Summit Core Tights zijn outdoor leggings die speciaal zijn ontworpen voor actieve avonturen. De legging is gemaakt van een lichtgewicht materiaal dat zorgt voor een comfortabele pasvorm en bewegingsvrijheid tijdens het wandelen. Daarnaast is de legging versterkt op de knieën. 

Features van de Revolution Race Summit Core Tights

De Summit Core Tights hebben verschillende handige features die het wandelen nog aangenamer maken. Zo heeft de legging een elastische tailleband met trekkoord. Daarnaast heeft de legging twee grote zakken met ritsen waarin je bijvoorbeeld je telefoon of een snack kunt bewaren tijdens het wandelen. De legging weegt 365 gram. 

Mijn persoonlijke ervaring met de Summit Core Tights

Laten we beginnen met de positieve punten, dit is een van de weinige leggings die lang genoeg is voor mijn benen (ben 1.78). Dat is dus zeker een pluspunt. Daarnaast voelt de stof stevig aan maar is deze ook flexibel dus ik ervaar veel bewegingsvrijheid in deze legging. De zakken zijn ook erg handig en groot genoeg voor mijn telefoon en snacks. 

Wat ik echter minder praktisch vind zijn de verstevigde knie stukken. Deze zijn namelijk erg dik en daardoor zweet ik heel erg snel bij mijn knieën. En dat vind ik niet zo prettig. Daarnaast vind ik dat de legging rondom de enkels niet goed genoeg aansluit, hier heb ik namelijk stof over. 

Cyclone Rescue Jacket 2.0 Dames

Let’s start with the statistics: De Cyclone jacket is een hardshell jack dat bestand is tegen regen, wind en sneeuw. Het jack is gemaakt van Gore-Tex materiaal en heeft een verstelbare capuchon en manchetten voor extra bescherming tegen de elementen. De Cyclone jacket heeft ook verschillende handige features. Zo heeft het jack een verstelbare capuchon die je strakker kunt maken bij slecht weer. Het jack heeft ook verstelbare manchetten zodat er geen wind of regen in kan komen. Daarnaast heeft het jack een borstzak en twee grote zakken met ritsen voor het opbergen van spullen.

Waterkolom: 20 000 mm & ademend vermogen: 20 000 g/m²/24h. Huh Nicky, wat is dat? De waterkolom van een outdoor jas verwijst naar de mate waarin het materiaal waterdicht is. Dit wordt gemeten in millimeter waterdruk. In de bergen kan het weer snel veranderen en kan het regenen, dus het is belangrijk dat de jas een hoge waterkolom heeft om de drager droog te houden. In mijn ogen is 20.000 echt de minimum hiervoor omdat je ook een rugzak draagt waardoor er een constante druk op de jas zit en stel je hebt maar 10.000 waterkolom dan is de kans groot dat dit ‘doordrukt’. Het ademend vermogen van een outdoor jas geeft aan hoe goed het materiaal zweet en vocht van de drager kan afvoeren. Het wordt gemeten in gram waterdamp per vierkante meter stof per 24 uur. In de bergen kan het lichaam van de drager snel oververhit raken tijdens het klimmen, dus een jas met een hoog ademend vermogen is essentieel om de drager comfortabel te houden en te voorkomen dat ze te veel zweten.

Mijn persoonlijke ervaring met de Cyclone jacket

Ik heb zowel de eerste versie als de tweede versie van het Cyclone jacket. De tweede versie heb ik nog maar kort maar de eerste versie heb ik meegenomen naar Nepal.

Ik heb de Cyclone jacket getest tijdens mijn trekking in de Everest regio en ik kan zeggen dat het jack zijn werk goed doet. Ik bleef droog en warm, zelfs tijdens de heftigste regenbuien. De capuchon en manchetten zijn erg handig en zorgen ervoor dat er geen water of wind in het jack komt. De zakken zijn ook groot genoeg voor het opbergen van spullen en de borstzak is handig voor het opbergen van mijn telefoon. En wat ik het allerfijnste aan deze jas vind is de extra zipper bij de kraag, hierdoor kan je de kraag ook groter maken wat echt ideaal is!

Het nadeel aan deze jas vind ik dat de jas vrij stug is en de pakmaat, de jas is namelijk niet heel erg klein op te vouwen en dat maakt het een jas die ik vooral meeneem op avonturen waarbij ik weet dat ik de jas 80% van de tijd aan heb. 

Vergelijking met andere hiking brands

Nu word het interessant :). Ik heb namelijk vele jassen geprobeerd en daarin zou ik je vooral het advies geven om geen jas aan te schaffen met een waterkolom onder de 20.000 en een ademend vermogen onder de 15.000. Het cyclone jacket van Revolution Race is zeker een jas die ik zou aanraden aan mensen die graag in hoogalpen terrein onderweg zijn en opzoek zijn naar een jas die goed is en fijn geprijsd is. De prijs is aantrekkelijk en je kan eigenlijk altijd wel een 30% kortingscode ergens vinden. Vind je deze niet? Wacht dan even tot een ‘evenement’ zoals black friday en dan vind je deze korting weer. 

Ben jij een wandelaar die geeft om zeer goede gear en geef jij liever iets meer uit voor een jas waarmee je echt lang kan doen? Dan raad ik deze jas af, de pakmaat is vrij groot en het materiaal vrij stug. Op termijn ging dit mij in ieder geval tegen staan. Met name de pakmaat vind ik erg belangrijk omdat ik het liefst zo minimalistisch mogelijk onderweg ben. Hierin zie je dan toch dat het jack wat goedkoper is dan bijvoorbeeld een jack van Rab en dus ook niet de kwaliteit heeft van een A-merk. Nogmaals ga jij maar 1 a 2 weken per jaar naar de bergen en vind je dit niet zo erg, dan is dit echt een perfecte jas voor je. 

Om mijn blog af te sluiten wil ik je nog een ding meegeven om over na te denken en dat is het thema duurzaamheid. Is goedkoop duurkoop? Of weet jij van jezelf dat je jaren met een jas doet? Outdoorjassen zijn ervoor gemaakt om minimaal 5 jaar te gebruiken en dat is iets wat ik ook aanmoedig. Ik verkoop mijn ‘oude’ jassen via Vinted en heb vroeger ook tweedehands jassen gekocht. Deze zijn namelijk echt prima en veel beter voor het milieu. Er zijn veel outdoor kledingmerken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Patagonia en Rab, zijn beide bekende merken die zich richten op duurzaamheid en ethisch verantwoorde productieprocessen.  Deze merken gebruiken duurzame materialen, zoals gerecyclede polyester en biologisch katoen, en zetten zich in voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Ze hebben ook programma’s om hun producten te repareren en te recyclen om afval te verminderen.

Leave a comment