Kano expedition

Wild kamperen Zweden

Jij + een kano in het ruige zweden! Are you up for a big life changing adventure?

Wij, Elbert & Nicky, nemen jou graag mee naar het ruige Zweden. Zeven dagen avontuur, zeven dagen in contact met de elementen, zeven dagen keihard genieten en de connectie met jezelf, de rest van de groep en de natuur voelen.

Elbert kent dit gebied uit zijn broekzak, dit is namelijk het gebied waar zijn passie voor buiten is begonnen. Hij doet graag zijn wandelschoenen aan en heeft ervaring met uren lopen door de rauwe bergen van Noord-Zweden. Kanotochten van weken, dagen van stilte en een knisperend kampvuur bij een heldere sterrenhemel.

In deze trip verplaatsen we ons met een kano van eiland naar eiland en zetten we op het eiland ons kamp op. Tijdens deze dagen komen er vijf elementen aan bod.

The 5 elements of the trip

Wildernis

Earth
Back to basics! Wij leren jou hoe je een (comfortabel) kamp opzet, hoe je je eigen eten kookt en allemaal andere skills die belangrijk zijn in de wildernis!

Yoga & Breathwork

Air
Door yoga & breathwork gaan we samen terug naar de basis. The breath connects...

Vuur maken

Fire
Zelf je eigen knisperende vuurtje maken om vervolgens te genieten van de warmte en een heldere sterrenhemel, do we need to say more? 🙂

Cold training

Water
Je hoofd schreeuwt, 'nee, nee, koud, aaggghh' die eerste 10 seconden, maar daarna.... magic will happen 🙂

Meditatie

Ether
Rust & stilte

Wil jij ons e-book ontvangen? Laat kan je e-mail adres achter

* indicates required

Het gebied

De kano expeditie wordt geoganiseerd in Zuid Zweden dit is in een dag te rijden met de auto.

De route is uitgezet in het nationle park Åsnen. Åsnen is een uitgestrekt gebied met eilanden en meren. Je vindt hier meer dan duizend eilanden en uitgestrekte meren met weidse uitzichten

Je geniet hier van de rust en de ruimte in een stuk wildernis redelijk dicht bij huis. Er leven Elanden, kleine zoogdieren en verschillende vogels zoals de Zeearend.

Wat vooral mooi is aan het gbied is dat je er overal mag kamperen, In Zweden heb je het allemansrecht. Dit betekent dat je bijna overal in het gebied een kamp op mag zetten.

Dag 1
Dag één bestaat uit reizen van Nederland naar Zweden. Op het basiskamp zullen wij je ontvangen en overnachten we in een klein Zweeds huisje.
Dag 2
Dag twee bestaat uit een kanotocht vanuit het basiskamp en een overnachting op het eerste eiland.
Dag 3
Dag drie bestaat uit een kanotocht en overnachting op het tweede eiland.
Dag 4
Op dag vier blijven we op het tweede eiland.
Dag 5
Dag vijf bestaat uit een kanotocht en overnachting op het derde eiland.
Dag 6
Dag zes bestaat uit een kanotocht terug naar het basiskamp. Hier overnachten we weer in een Zweeds huisje en sluiten we de expeditie af.
Dag 7
Dag zeven bestaat uit de reis terug van Zweden naar Nederland.
Previous slide
Next slide

Programma

Jij, je kano en het water, en dat elke dag! 

In de afbeelding hiernaast kun je zien wat we elke dag doen! Het dagprogramma passen we aan op het weer en de groep. Vanzelfsprekend komen alle elementen langs. Wij hebben een heel programma voor jullie zodat dit een super waardevolle reis wordt! 

De gidsen

Wij hebben elkaar ontmoet tijdens een meerdaagse wandeltocht in de Balkan waarbij we allebei gids waren. Beide ontzettend in ons element. Tijdens deze tochten kwamen wij er al snel achter dat we dezelfde idealen nastreven en dan we beide ontzettend gek zijn op het prachtige buitenleven, maar dat we dit buitenleven ook met anderen willen delen. 

We willen beiden mensen inspireren om naar buiten te gaan, de wildernis op te zoeken en daar weer lekker te gaan ‘buitenspelen’. Waarbij we er samen voor willen zorgen dat de mensen zich veilig genoeg voelen om lekker zichzelf te kunnen zijn! 

Nicky als gediplomeerd bergwandelgids + Elbert als gediplomeerd Wildernis Survival Guide brengt een heleboel kennis over het buitenleven samen. Maar dat niet alleen, waarin Elbert zich meer heeft gespecialiseerd op meditatie en cold training heeft Nicky meerdere yoga teacher trainingen gevolgd en heeft ze zich gericht op het geven van outdoor yoga lessen. Combineer dit met een kano, in de herfst in Zweden en dan zijn wij er van overtuigd dat wij een reis gaan neerzetten waarin ook jij je in je element gaat voelen! 

Frequently Asked Questions

Om je goed voor te bereiden krijg je van ons een paklijst. Deze paklijst zullen we ook verder doornemen in een voorbereinde webinar. Je kunt er voor kiezen om je eigen materialen te kopen of te huren bij een van onze outdoor partners

Je kunt je op verschillende manieren naar Zweden komen. Met de auto, het vliegtuig of met de trein. Wanneer je met het vliegtuit of de trein gaat moet je nog wel vervoer organiseren naar de startlocatie

De expeditie is gebaseerd om een instap niveau. Ervaring met kamperen is handig. Heb je dat niet, kun jij je natuurlijk altijd nog voorbereiden. Het is daarnaast geen fysieke uitdagende expeditie. De verplaatsingen per kano duren maximaal 2 á 4 uur. Daarnaast zijn we veel aanwezig op de eilanden.

[mailpoet_form id="2"]

Of heb jij zoiets van YES! ik wil mee?

Inschrijf formulier