6-daagse huttentocht in de Pyreneeën!

Duration

7 Days 6 Nights

Country

France

Maximum Traveller

10

Min Pax

6-daagse huttentocht in de Pyreneeën!

Destination Activity

Special edition met International Mountain Leader Fremke Treep! Femke is, net als ik, bergwandelgids! Maar dan niet in Oostenrijk maar in de Pyreneen. Ben jij op zoek naar een super toffe huttentocht en heb je de Alpen wel gezien? Dan is dit wat voor jou!

De huttentocht is in het nationaal part Aigües Tortes: kronkelende wateren. En water zullen we zien. In de Catalaanse Pyreneeën lopen we een meerdaagse huttentocht langs granietpieken, door prachtige bossen, en zien we eindeloos veel bergmeren, riviertjes en watervallen. Een ruig en ongerept landschap, omsloten door drieduizenders. Wilde natuur om de tijd te vergeten. In vijf dagen lopen we de mooiste delen van Carros de Foc/Carros de Fuego, en zullen we onze fysieke en technische grenzen regelmatig opzoeken.

De etappes zijn in principe niet te lang, zo kunnen we mooi onze tijd nemen bij een eventueel blokkenveld. Voor wie energie over heeft, is het altijd mogelijk een extra meer te bezoeken of topje te beklimmen. In de berghutten met elk hun eigen sfeer, wachten de huttenwaarden met een voedende, warme maaltijd en meestal een douche. De hutten liggen allemaal boven de 2000 meter!

Wil je door één van de mooiste gebieden van de Pyreneeën trekken? Onder begeleiding van een International Mountain Leader ontdek je de alternatieve routes en wilde hoeken van dit natuurgebied.

PROGRAMMA

Ontmoeting: zondag 9 juli 17:00 Kennismaking, briefing & materiaalcheck in Boí. Daarna gezamenlijk avondmaal. Overnachting in Vall de Boí.

Wandeldagen

Dag 1 – Transfer/auto van Boí naar Cavallers (15 minuten)
Cavallers – Refugi Ventosa i Cavell: 5,1km +500 – 87, 2,5 loopuren We maken kennis met het rotslandschap van Aigüestortes. Vanaf het enorme stuwmeer klimmen we omhoog naar de hippe, gezellige hut met fantastisch uitzicht.
In de middag maken we vanuit de hut een ronde via de Estanyets de Colieto en oefenen we met voortgang over blokkenterrein.

Dag 2 – Ventosa – Refugi Colomers: 7,6km +500 -540, 4 loopuren Mits gunstige weersomstandigheden biedt deze dag -voor wie wil- de mogelijkheid om de klassieker Montardo (2833) te beklimmen. Weidse uitzichten over Vall d’Aran vormen de welkome beloning.

Dag 3 – Colomers – Refugi Saboredo: 7,1km +500 -330, 4 loopuren. Prachtige, waterrijke en sprookjesachtige bossen, met nog altijd een zeer alpine karakter.
Mogelijk met beklimming van Tuc Gran de Sendrosa. We slapen vandaag in de leukste hut van het gebied: slechts 25 bedden met panorama-uitzicht.

Dag 4 – Saboredo – Pic de Ratera – Refugi dAmitges: 6,6km +574 -500, 4-5 loopuren. We doen weer een topje aan met 360-zicht.Het klauteren geeft ons een fantastische bergervaring. De dag sluiten we af onder de granietnaalden van Amitges.

Dag 5 – Amitges – Refugi Estany Llong: km +600 -851, 5 loopuren Via het pad dat Franco liet aanleggen om rondgereden te kunnen worden. Nu gelukkig geen weg meer, maar een mooie wandelroute. Met beklimming van el Pic de Portarró. Wie in de middag nog puf heeft, kan mee een extra ronde maken naar Estany de Dellui.

Zaterdag 16 juli
Dag 6 – Refugi Estany Llong – Boí: 11 km +28 -700, 3 loopuren. In de ochtend dalen we op ons gemak af naar het dal. Via Planell d’aigüestortes, waar we de oorsprong van de term ‘Aigüestortes’ leren begrijpen, duiken we langzaam de loofbossen in.

We halen eventueel nog auto’s op en sluiten af met een gezamelijke lunch.

De etappes zijn in principe niet te lang, zo kunnen we mooi onze tijd nemen bij een eventueel blokkenveld. Voor wie energie over heeft, is het meestal mogelijk een extra meer te bezoeken of topje te beklimmen. Ook is er altijd de mogelijkheid meer tijd te besteden aan het uitbereiden van bergskills, tochtenplanning, klimtechnieken, oriëntatie, etc.

BELANGRIJK

Het programma is altijd onder voorbehoud en afhankelijk van de beschikbaarheid in de hutten. Daarnaast kan de gids ten alle tijde besluiten het oorspronkelijke programma te wijzigen, als dit de veiligheid ten goede komt. Onvoorziene kosten ten gevolge van een dergelijke noodzakelijke wijziging zijn voor rekening van de deelnemers.

Incl/Excl

Incl/Excl

Price includes

 • Begeleiding door gediplomeerde IML
 • 5 x halfpension berghut
 • 1x halfpension Casa Rural/hotel voor de trekking (2- persoonskamer)
 • Spaanse Picoteo op de eerste dag
 • Taxi naar Cavallers

Price excludes

 • Reisverzekering met bergsportdekking (verplicht)
 • Evt. vervoer ter plaatse (eigen auto, OV)
 • Kosten door onvoorziene, maar noodzakelijke wijzigingen in het programma
 • Lunchpakketen zijn voor ongeveer €13 verkrijgbaar in de hutten (te bestellen voorafgaand aan de trekking). Je kunt natuurlijk ook je eigen lunchsnacks meenemen.

FAQ

Foto's

Selecteer de datum

from €945.00

 • Jul 09
 • Beschikbaar voor boeking
 • Enkel beschikbaar ter aanvraag
 • Niet beschikbaar
Guest
€945.00 €945.00 Per Guest
Total Price€0.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions