Gevorderden Huttentocht Grossglockner Gebied

Duration

7 Days 6 Nights

Country

Austria

Maximum Traveller

9

Min Pax

1

Gevorderden Huttentocht Grossglockner Gebied

Destination Activity

Imagine this ~ Na een prachtige wandeltocht in de bergen kom je aan bij je berghut. Moe maar voldaan kijk je terug op een fantastische dag: je hebt genoten van de ruige rotspartijen, groene dalen, smalle bergpaden en diepblauwe bergmeren. Je maakt je bed voor de avond op, waarna er een traditionele maaltijd voor je klaarstaat. De avond is gevuld met gezelligheid, spelletjes en hier en daar een Schnaps. De volgende ochtend sta je vroeg op om de hike voort te zetten naar de volgende berghut. Het leven is simpel: je gaat helemaal back to basic. Stiekem is dat ontzettend fijn, want je bent daardoor echt in het hier-en nu. Elke dag voel je dat je beter aan de hoogte went en voel je dat je voeten als maar beter hun weg kunnen vinden.

Let op! Ik bied deze tocht ook aan met beklimming van de Grossglockner onder leiding van een berggids. Heb je daar interesse in, klik dan hier. Deze tocht is zonder beklimming van de Grossglockner.

Van hut naar hut

Een huttentocht is een meerdaagse trekking waarbij je van de ene naar de andere berghut wandelt en overnacht in deze eenvoudige onderkomens. Je ontdekt een veel groter berggebied dan bij dagtochten, omdat je niet telkens terug naar het dal hoeft te gaan. 

Tijdens deze huttentocht ga je lekker back to basic: slapen doe je in een gedeelde kamer en je eet wat de pot schaft (keuze uit vlees of vegetarisch). Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de porties altijd ontzettend lekker en groot zijn. Een goede energieboost na een dag hiken! Ontbijten en dineren doe je dus in de verschillende berghutten. Voor de lunch zitten we meestal op een idyllisch plekje in de bergen.  

 

Genieten in rust 

Een huttentocht is een ontzettend bijzondere ervaring. Je bent voor een paar dagen helemaal weg van de bewoonde wereld. In je tas zit alles wat je nodig hebt: kleren, wat snacks en je tandenborstel. Je hoeft verder niet stil te staan bij de wandelroute, je onderdak of de maaltijden… daarvoor heb je mij als gids! Even geen drukke maatschappij of keuzes die gemaakt moeten worden…wat een rust. Het leven wordt versimpeld waardoor je lekker alle tijd en ruimte hebt om van de natuur te genieten. 

Jouw bergwandelgids

Ga je met mij op reis, dan schrijf je je in voor één groot avontuur met een jonge, enthousiaste bergwandelgids. In de bergen ervaar ik elke keer weer hoe machtig en mooi en de natuur is. ‘Wat een rust, wat een opwinding, ik leef!’. Elke ochtend spring ik met plezier uit bed om dit geweldige gevoel te mogen delen met anderen. 

Naast dat ik helemaal gek ben op de bergen, heb ik een passie voor fotografie. Tijdens de hikes vind je me regelmatig – gewapend met camera – in de bosjes, op de grond of achter een rots. Alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Meteen een leuke herinnering voor jou als deelnemer. Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

 

Zwaarte van de tocht

7 dagen, 6 nachten! Bijna elke dag of 1000+ meter omhoog! Of 1000+ meter omlaag (of beide, haha!) over 13-20km. Dit is daarmee een tocht voor mensen die graag uitgedaagd worden en makkelijk door de bergen bewegen, maar eerdere ervaring op de gletsjer is niet noodzakelijk! Wanneer jij met gemak 8 uur op je benen staat en het heerlijk vind om hoogtemeters te maken, dan is dit te tocht voor jou! Om ervoor te zorgen dat het te doen is heb je in het midden van de tocht één dag rust, dan slaap je namelijk in dezelfde hut. Je kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid deze dag een wandeling te maken of je geniet lekker van de omgeving van de berghut.

Inclusief

Reissom is inclusief 6 overnachtingen obv halfpension in berghutten, bergwandelgids Nicky en het vervoer van het eindpunt terug naar het startpunt

 

Voorbereiden 

  • Deelnemers van de hiketrips krijgen daarnaast toegang tot een online platform met alle in’s en out’s over bergwandelen. Hier vind je video’s over o.a. het inpakken van je tas, het uitzoeken van de juiste bergwandelschoenen, voeding en de fysieke voorbereiding.
  • Twijfel jij of je fit genoeg bent voor dit avontuur? Dan kun je ook gebruik maken van mijn personal training sessies, waarbij ik je helemaal klaar stoom voor een (meerdaagse) wandeltocht in de bergen.

 

Selecteer de datum

from €1,295.00

Not available any dates on July - 2024

  • Beschikbaar voor boeking
  • Enkel beschikbaar ter aanvraag
  • Niet beschikbaar
Per deelnemer
€1,295.00 €1,295.00 Per Per deelnemer
Total Price€1,295.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions