Sneeuwschoentocht 2024 deluxe

Duration

5 Days 4 Nights

Country

Austria

Maximum Traveller

10

Min Pax

1

Sneeuwschoentocht 2024 deluxe

Waan je in winter wonderland en beleef een onvergetelijke sneeuwwandelvakantie in Oostenrijk. Gewapend met sneeuwschoenen trekken we door prachtige witte bergen en sneeuwvlaktes.

YouTube player

 

Hoogtepunt van dit avontuur

 • Verken het adembenemende Obernberger meer: Obernberger See, gelegen in de prachtige achterste Obernberg-vallei, betovert bezoekers met zijn adembenemende landschap. Met de imposante Kleiner Tribulaun op de achtergrond, biedt het een betoverend winterlandschap dat je zeker niet wilt missen. Het meer zelf is een prachtige winterse scène, verdeeld in tweeën met een charmante kapel in het midden. Maak een ontspannen wandeling rond het bevroren meer en geniet van het serene uitzicht.
 • Ervaar een uniek verblijf in een klooster dat nog steeds een pelgrimsoord is: Het Maria Waldrast klooster is een betoverende bestemming. Dit afgelegen klooster bied een unieke ervaring voor degenen die op zoek zijn naar avontuur te midden van de prachtige bergen. Het klooster dateert uit de 17e eeuw en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur. Ervaar de sereniteit van de besneeuwde landschappen terwijl je je een weg baant door ongerepte paden. Naast het sneeuwschoenwandelen bied dit gebied ook de mogelijkheid tot rodelen.
 • Ontdek de ruige schoonheid van het gebied tijdens een sneeuwschoenwandeling en voel je echt één met de natuur
 • Verken een veelzijdig gebied waar je alle kanten op kunt, zelfs bij hoog lawinegevaar 
 • Leer meer over sneeuwschoenwandelen en de bergen van bergwandelgids Nicky

Tijdens deze trip zal bergwandelgids Nicky je uitgebreid informeren over de prachtige omgeving. Zij zal niet alleen vertellen over de natuur, maar ook over de belangrijke veiligheidsaspecten die komen kijken bij het bewegen door de sneeuw. Je kunt je voorbereiden op een schat aan kennis over onderwerpen als sneeuw, lawines, sneeuwschoenen en nog veel meer. Nicky is goed bekend met het gebied en zal ervoor zorgen dat je een veilige en leerzame ervaring hebt tijdens de trip.

 • Slapen in twee prachtige accomodaties

Waardoor jij veel verschillende soorten gebieden kunnen ontdekken. We starten in Almi’s berghotel die een prachtige wellness heeft en waar een heerlijkse sfeer heerst. Daarna gaan we naar het Maria Waldrast klooster wat een klooster is waar nog steeds veel pelgrims komen vanwege het ‘heilige’ water. De transfer duurt maar 30 minuutjes maar je bent wel in een compleet nieuwe wereld.

Winter wonderland avontuur

Zie je jezelf al tussen die besneeuwde bergtoppen staan? Het is een magisch gevoel. Na enkele minuten lopen zijn we helemaal weg van de skipistes en wanen we ons in het ongerepte winterse sneeuwlandschap. Wanneer de sneeuw te diep wordt, trekken we onze sneeuwschoenen aan. Deze ontvang je van ons. Sneeuwschoenen zijn speciale plateaus die je onder je schoenen kunt bevestigen, waardoor je niet wegzakt in de sneeuw. Op deze manier kun je op plekken komen die normaal niet te bereiken zijn. Geniet van de winterse wandelingen en uitzichten waar je u tegen zegt.  

Na een heerlijke dag op de sneeuwvlaktes is het tijd voor een after hike snack & drankje. Hierna heb je tijd voor jezelf en kan je genieten van de fijne wellness faciliteiten van het hotel de eerste twee nachten. Tussen 19.00 en 20.00 uur staat er een heerlijk 5 gangen diner voor je klaar, dat je nuttig samen met je groepsgenoten. De laatste twee nachten slapen we in een echt klooster op een prachtige afgelegen plek. Geen wellness maar wel een hele bijzondere plek waar mensen werken die echt hart voor de zaak hebben. 

 

Jouw gidsen

Deze sneeuwwandelvakantie wordt begeleid door Nicky (bergwandelgids) & als de groep groter is dan 8 ook door Stefan (Ski-instructeur met Alpinkurs). Ga je mee op reis, dan schrijf je je in voor één groot avontuur met twee jonge, enthousiaste gidsen. Wij delen graag onze passie en liefde voor de bergen, zodat we samen met jou kunnen genieten van het moois dat de natuur te bieden heeft.

 

Uitbreiden met wintersport 

Wil jij na deze sneeuwwandelvakantie nog een aantal dagen skiën en ben jij nog op zoek naar een instructeur? Stuur dan gerust even een mailtje naar nicky@shefeelsaliveinthemountains.com, dan bespreken we de mogelijkheden. 

Reisplan

Reisplan

 • Dag 1

 • Dag 2 t/m 4

 • Dag 5

Zwaarte tocht

Incl/Excl

FAQ

Foto's

Selecteer de datum

from €925.00

 • Mar 04
 • Beschikbaar voor boeking
 • Enkel beschikbaar ter aanvraag
 • Niet beschikbaar
Per persoon
€925.00 €925.00 Per Per persoon
 • €125.00
Total Price€1,050.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions