Hike & Relax – standplaatstocht

Duration

5 Days 4 Nights

Country

Austria

Maximum Traveller

10

Min Pax

1

Hike & Relax – standplaatstocht

Een reis waarbij avontuur en ontspanning samenkomt 

Helemaal tot rust komen in een bergachtig paradijs? Dat doe je tijdens de hike & relax trip in Oostenrijk! Na een heerlijke nachtrust in een luxe hotel, sta je op met een schitterend uitzicht over de bergen. Allereerst is het tijd voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Vervolgens pak je je tas in en verzamel je bij de lobby, waar Nicky enthousiast staat te wachten. Het is tijd voor een prachtige wandeltocht door de bergen! De route van vandaag brengt je langs indrukwekkende landschappen: van mystieke bossen, tot ruige rotspartijen en magische riviertjes. Wat is het bergleven toch heerlijk! Na 4-6 uur hiken keer je terug naar het hotel. Er staat nog een fijne yogasessie op de planning. Zowel de hikes als de yoga sessie worden begeleid door Nicky.  Hierna duik je voldaan de wellness in. Geniet van het zwembad, de sauna en de relaxruimtes. Tussen 19.00 en 20.00 uur staat er een heerlijk diner voor je klaar, dat je samen met je reisgenoten nuttigt. Eenmaal in bed kijk je terug op een bijzondere dag. En het allerleukste, morgen mag je nog een keer! 

Hiken in de bergen 

Ik neem je mee op reis naar de plek waar ik mij het meest alive voel: de bergen! Elke dag staat er een wandeltocht van 10-15 km op de planning. De ene dag hike je door de bossen, de volgende dag bevind je je in een rotsachtige omgeving en weer een dag later sta je oog in oog met prachtige sneeuwtoppen. Aan diversiteit en avontuur geen gebrek! 

Luxe berghotel

Deze wandelvakantie is helemaal geschikt voor jou als je wel van comfort houd maar ook graag het avontuur op zoekt. Vanuit een luxe hotel maken we elke dag een mooie wandeling van 4 a 6 uur in de bergen, waarna je kunt genieten van de wellnessfaciliteiten, een warme douche, een uitgebreid diner en een comfortabele slaapkamer. 

Ontspanning & yoga 

Naast berg- en wandelgids ben ik gecertificeerd yogadocent. Dagelijks kun je deelnemen aan yoga sessies. Tijdens deze sessies laat ik je kennismaken met de kracht van ademhaling, fijne stretchoefeningen en Tibetaanse klankschalen. Het zijn ultieme ontspanning momentjes die ik iedereen gun. Yoga houdt je fit en helpt je meer in het hier-en-nu te leven. Ik vind het zelf echt een heerlijke manier om de wandel dag mee af te sluiten! Naast dat yoga goed is voor je lichaam, helpt een gecontroleerde ademhaling je ook verder bij het hiken. Dubbel win. Als het weer het toelaat, vinden de yoga sessies zelfs buiten plaats. Heerlijk toch? 

Yoga is alles behalve zweverig 

‘Yoga…dan moet ik zeker vanuit mijn tenen ademen in een donkere zaal die naar wierook ruikt’. 

Ik snap het, de vooroordelen over yoga. Een aantal jaar geleden had ik er zelf ook heel wat, totdat ik ontdekte wat yoga echt inhoudt. Ik laat je op een down to earth manier zien dat yoga helemaal geen zweverige troelala is, maar een serie aan oefeningen die ervoor zorgen dat jij: 

 • Je lijf beter kan ontspannen
 • Je ademhaling beter kunt reguleren
 • Leert om in het hier-en-nu te leven 

Klankschaalsessie 

Naast yoga laat ik je kennis maken met klankschaalsessies: een unieke ervaring, die afstamt van een eeuwenoud Oosters ritueel. Door de klankschalen te bespelen ontstaan er bijzondere trillingen en klanken, die van nature harmoniserend werken. Zelf hoef je niks te doen, je ligt rustig op een yogamat met gesloten ogen. Een klankschaalsessie brengt je lichaam en geest tot rust. Het is een heerlijke afsluiting na een intensieve hike dag. 

Jouw bergwandelgids

Ga je met mij op reis, dan schrijf je je in voor één groot avontuur met een jonge, enthousiaste bergwandelgids. In de bergen ervaar ik elke keer weer hoe machtig en mooi en de natuur is. ‘Wat een rust, wat een opwinding, ik leef!’. Elke ochtend spring ik met plezier uit bed om dit geweldige gevoel te mogen delen met anderen. 

Naast dat ik helemaal gek ben op de bergen, heb ik een passie voor fotografie. Tijdens de hikes vind je me regelmatig – gewapend met camera – in de bosjes, op de grond of achter een rots. Alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Meteen een leuke herinnering voor jou als deelnemer. Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

Nicky is gedurende de dag aanwezig, maar s’avonds ben je samen met je reisgenoten.

Voorbereiden 

 • Heb jij weinig tot geen ervaring met wandeltochten in de bergen? Don’t worry! Ik neem je volledig mee op sleeptouw. Tijdens de hikes leer ik je alles over de juiste wandeltechnieken en de omgeving.
 • Deelnemers van de hiketrips krijgen daarnaast toegang tot een online platform met alle in’s en out’s over bergwandelen. Hier vind je video’s over o.a. het inpakken van je tas, het uitzoeken van de juiste bergwandelschoenen, voeding en de fysieke voorbereiding.
 • Twijfel jij of je fit genoeg bent voor een avontuur in de bergen? Dan kun je ook gebruik maken van mijn personal training sessies, waarbij ik je helemaal klaar stoom voor een (meerdaagse) wandeltocht in de bergen.

Let op! Reis gaat door vanaf 4 aanmeldingen 🙂

Overview

Overview

Hiken in de frisse berglucht in combinatie met de hitte van een sauna, ontspannen yoga sessies en als dikke plus het ervaren van sound sessies met Tibetaanse klankschalen om helemaal tot rust te komen en op te laden in een bergachtig paradijs!

Itinerary

Cost Info

Gallery

Zwaarte tocht

Selecteer de datum

from €825.00

 • Oct 02
 • Beschikbaar voor boeking
 • Enkel beschikbaar ter aanvraag
 • Niet beschikbaar
Per persoon
€825.00 €825.00 Per Per persoon
 • Free
Total Price€825.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions