Huttentocht met Kinderen in het Otztal

Duration

5 Days 4 Nights

Country

Austria

Maximum Traveller

Min Pax

Huttentocht met Kinderen in het Otztal

Destination Activity

Natuuravonturen met je kinderen beleven tijdens een huttentocht is de perfecte manier om quality time te hebben. Het is een geweldige manier om te genieten van het buitenleven, avonturen te beleven en de natuur te ontdekken. Je kinderen zullen het fantastisch vinden om actief bezig te zijn in de buitenlucht en belangrijke vaardigheden te leren, zoals navigeren en kaartlezen. Het dragen van een rugzak en het overwinnen van uitdagingen zal hun zelfvertrouwen vergroten. Bovendien leren ze hoe belangrijk het is om voor de natuur te zorgen terwijl ze genieten van de prachtige omgeving, namelijk het Otztal!

Het Ötztal-dal is gelegen in de Oostenrijkse Alpen en is een van de meest indrukwekkende dalen van het land. Het is de thuisbasis van enkele van de hoogste bergen van Oostenrijk, waaronder de Wildspitze, die op 3.768 meter hoogte boven de zeespiegel uitsteekt. De gletsjers in het Ötztal-dal zijn al duizenden jaren oud en hebben een rijke geschiedenis. Tijdens de laatste ijstijd bedekten de gletsjers het grootste deel van de Alpen en reikten ze tot ver buiten het Ötztal-dal. Naarmate het klimaat warmer werd, begonnen de gletsjers te smelten en werden ze kleiner. In de afgelopen eeuwen hebben de gletsjers zich teruggetrokken, waardoor ze hun huidige omvang en vorm hebben bereikt. Helaas hebben de gletsjers in het Ötztal-dal, net als vele andere gletsjers wereldwijd, te lijden onder de gevolgen van klimaatverandering. Door de stijgende temperaturen smelten de gletsjers sneller dan ooit tevoren en zijn ze kleiner geworden. In sommige gevallen zijn de gletsjers zelfs volledig verdwenen. Maar gelukkig voor ons gaan wij toch nog een aantal prachtige gletsjers zien.

Heb je ooit gehoord van Ötzi, de beroemde ijsmummie die meer dan 5000 jaar oud is? En wist je dat Ötzi werd ontdekt in de buurt van het Hochjoch Hospiz, een van de hutten waar wij slapen?

Zo, genoeg om te beleven denk ik! Deze tocht wordt gegidst door bergwandelgids Nicky van She feels alive in the mountains. Wist jij dat Nicky jarenlang gymjuf geweest is op een basisschool in Nederland? Ze weet dus als geen ander met kinderen om te gaan en juist in de situatie waarin kinderen bewegen is Nicky expert!

Zwaarte tocht

Zwaarte tocht

Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die al ervaring hebben met het maken van dagwandelingen. Het is belangrijk dat uw kind het wandelen leuk vind en zonder moeite een aantal uur kan wandelen per dag.

Heeft u specifieke vragen? Stuur mij dan eventjes een berichtje!

Reisplan

Incl/Excl

FAQ

Foto's

Selecteer de datum

from €765.00

  • Jul 19
  • Beschikbaar voor boeking
  • Enkel beschikbaar ter aanvraag
  • Niet beschikbaar
Guest
€765.00 €765.00 Per Guest
Total Price€0.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions