NIEUW in 2024! 5-daagse Stubaier Höhenweg (incl ‘Stoomcursus’ Bergwandelen door Nicky)

Duration

5 Days 4 Nights

Country

Austria

Maximum Traveller

8

Min Pax

NIEUW in 2024! 5-daagse Stubaier Höhenweg (incl ‘Stoomcursus’ Bergwandelen door Nicky)

Destination Activity

Ontdek de prachtige bergen van Stubaital tijdens onze 5-daagse bergwandeling. Deze unieke wandelervaring biedt avonturiers de mogelijkheid om de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen, terwijl ze essentiële wandelvaardigheden en kennis opdoen. Gedurende de eerste twee dagen leer ik je alles wat je in de bergen moet weten.  We zullen uitgebreid de reisroute bespreken, inclusief weersvoorspellingen en waarschuwingssignalen voor slecht weer in de bergen. Daarnaast zullen we ons richten op navigatietechnieken en basis EHBO-vaardigheden. Na het voltooien van deze cursus voelen de deelnemers zich zelfverzekerd en goed voorbereid om hun eigen avontuur voort te zetten in de prachtige Stubaital. We bieden zowel een 5-daagse als een 7-daagse optie, inclusief accommodatie en maaltijden, zodat iedereen kan genieten van de variërende moeilijkheidsgraden van de wandelpaden en de schitterende omgeving.

Dag 1 & 2: Snelcursus Bergwandelen

Op deze dagen krijg je een intensieve snelcursus bergwandelen van ervaren bergwandelgids Nicky. We beginnen om 10.00 uur in Neustift im Stubaital en nemen van daaruit de shuttle naar de Oberisalm. Vanaf daar wandelen we omhoog naar de Franz-Senn-Hutte en vervolgens naar de Rinnenspitze. Op de eerste dag zal Nicky je de technieken van bergwandelen bijbrengen, inclusief het correct gebruik van wandelstokken, en persoonlijke tips geven om efficiënt door de bergen te navigeren. Als het weer het toelaat, zullen we de top van de Rinnenspitze bereiken. Daarna dalen we af naar de Franz-Senn-Hutte, waar een heerlijke maaltijd op ons wacht. Vervolgens geeft Nicky een workshop over weerkunde en kaartlezen, die we de volgende dag in de praktijk zullen brengen.

Nicky zal in detail de route en weersvoorspellingen voor de komende week bespreken, evenals de waarschuwingssignalen voor slecht weer in de bergen.

Op dag 2 wandelen we van de Franz-Senn-Hutte naar de Neue Regensbruger Hutte. Tijdens deze tocht zullen we leren navigeren met behulp van onze telefoon, kaart en kompas. We zullen ook leren inschatten hoe lang een wandeling duurt. We zullen een bergtop beklimmen en de basisprincipes van EHBO in de bergen bespreken. Bij aankomst bij de volgende hut bespreken we nogmaals de route, het weer en is er ruimte voor al jouw vragen voordat je zelfstandig verder gaat.

Dag 3 t/m 5: het is tijd voor je eigen avontuur! 

Je zult een prachtige route door het adembenemende Stubaital bewandelen. Dankzij de uitgebreide training en begeleiding van Nicky weet je precies wat te doen als het weer verslechtert. Nicky heeft namelijk alle mogelijke alternatieve routes met je doorgenomen. Je voelt je zelfverzekerd genoeg om ook langere wandeldagen aan te kunnen. Op een van de dagen zal de wandeltijd 8 uur bedragen. De wandelpaden in het Stubaital variëren van uitdagend tot gemiddeld. Er zijn enkele passages waarbij je wordt ondersteund door een staalkabel. Voor de sportieve wandelaar zonder hoogtevrees is deze tocht absoluut prachtig!

Je kunt kiezen tussen een 5-daagse en een 7-daagse tocht. Alle hutten zijn al vooraf geboekt en halfpension is inbegrepen in de prijs.

Reis in het kort

Reis in het kort

Ontdek de prachtige bergen van Stubaital tijdens onze 5-daagse bergwandeling. Deze unieke wandelervaring biedt avonturiers de mogelijkheid om de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen, terwijl ze essentiële wandelvaardigheden en kennis opdoen. Gedurende de eerste twee dagen leer ik je alles wat je in de bergen moet weten. De overige dagen ga je zelf op pad met alle opgedane kennis, aan de hand van onze zorgvuldig uitgestippelde route.

Zwaarte tocht

Reisplan

Incl/Excl

FAQ

Foto's

Selecteer de datum

from €650.00

  • Aug 29
  • Beschikbaar voor boeking
  • Enkel beschikbaar ter aanvraag
  • Niet beschikbaar
Guest
€650.00 €650.00 Per Guest
Total Price€0.00

View Privacy Policy
View Terms & Conditions